Tårta

I lördags hade vi namngivning för lilla Malte. Hittade en rolig tårta på nätet som jag skulle härma, färgerna blev lite fel men den blev söt ändå... förrästen, svart marsipan- inte sååå lätt att få tag på. Tack konditori Rosetten som sålde mig detta!

Orginalet



Min lite svedda tårta :-)

Bild:Privat

Kommentarer
Postat av: Lind

Är det sockerpasta du har på tårtan? Vad har du för fyllning? Kan inte du skriva lite om vad du har använt till tårtan/ Linda

2010-11-21 @ 21:47:17
Postat av: Anna

Jag köpte faktiskt jordgubbs marsipanlock till magen och huvudet och armarna färgade jag vanlig ofärgad marsipan till rosa... dessvärre blev det helt olika nyanser märkte jag då jag skulle montera ihop det. Det krångligast var ju att få fram svart, eftersom jag var sent ute gick det inte best'älla från nätet (var dessutom slut) men jag fick rådet att kolla med konditori och de sålde så gärna svart marsipan till mig. Jag hade annars funderingar på att göra munnen röd och bokstäverna av någon pyntgelé, till ögonen tog jag lakritssnören... Fyllningen var marsankräm/jordgubbsylt! Antar att det var riktigt sötsliskigt (smakade inte själv då jag inte gillar grädde)och ovanpå översta locket grädde. Jag älskar orginaltårtans utseende men alla är vi inte sådana esteter, tihi!

2010-11-22 @ 21:52:00
URL: http://tabergaparlan.blogg.se/
Postat av: Linda

Du får det att låta så enkelt ;)

Tänkte testa mig fram o se om jag kan klara detta :) Din e fin fast orginalet är otrolig!

Vad har du till håret?

/Linda

2010-11-22 @ 22:43:19
Postat av: Ann

Det är enkelt, jag looovar! Men rekomenderar att köpa ofärgad marsipan så den blir mer beige och ha samma deg till armar och fötter som resten av tårtan, färga all deg på samma gång alltså genom att klämma degen och lite röd karamellfärg i en plastpåse... sen kan blöjan ha bara vanlig ofärgad marsipan.

2010-11-23 @ 13:39:15
URL: http://tabergaparlan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0