Så här blev hallen!

Så här blev hallen/ trappan på övervåningen tillslut. Det låga räcket blev en vägg med rund glugg i och dörrarna till vinden och inspektionsluckan gömdes med ett tyg. Jag har väl sagt att jag inte kan sluta handla tyg från Mairo, nu har jag dessutom snöat in på havstulpan- ja, lite insnöad kan jag erkänna att jag är.
Lite lister, belysning och inredning är bara kvar nu.

516110-40516110-38

Bilder: (Privata)

Felix vill ha (eller mamman snarare...)

Den här hunden är ju så snygg. Vill ha en sådan som grabben ska kunna klättra på tänkte jag, tror de håller för det... Finns att köpa på Svenssons i Lammhult.

image36
Bild: (http://www.owo.it).


Pysseldags!

Ni kommer kanske ihåg att jag skulle ge mig på att göra denna vackra lampa...Hur tror ni det gick?
Efter många svordomar och klipp och klistrande (visserligen kallas ju arbetsterapeuter för "klipp och klistra") blev jag klar. Jag är INTE nöjd med resultatet. Jag måste ta tag i och fixa till skavankerna men har verkligen ingen energi till det nu.

image29
(bilden kommer från http://inspirationsdesign.blogg.se/images/photo_12_1183310605.jpg)

Resultatet


Någon mer närbild än så får ni inte.                                                         Bilder: Privata (eller vill någon annan ha kredd för den?) :-)

Hallen, nästa projekt!

Våran hall är av modellen mindre. Denna ska bli så smart som möjligt utan att saker får ta plats någonting alls. Just nu är det katastrof...
image35Den ska bli ljusare och mycket mer praktisk. Snöat in lite på Boråstapeters Modern Art.


image27 
Bild: Boråstapeter.seSvarta sifferplattor i avlång modell på golvet tror jag blir bäst. Golvvärme därunder är nog ett måste känns det som. Till kläd och skoförvaring borde en tunn garderob med skjutdörrar funka bra i våran minimala hall.


image26image22
Bild: ikea.se


Ytterdörrar som kan vara snygga hos oss är dessa. Vit eller grå hade jag tänkt.

image23


image24

image25
Bild: Swedoor.se

Mademoselle- Illmari Tapiovaara

image15
Visst är denna en riktig skönhet! Jag måste ha en sådan...

Trappor

Trappor
Inget märkvärdigt med trappor egentligen, men eftersom det varit mattor på så kan maken få lite kred för att han slipat och målat dem. Denna lilla trappa och den ner till gillestugan ska det läggas laminatgolv på någon gång.

Sovrummet

Nu har vi vårat sovrum på uppevåningen. När lilla Malte behöver eget rum så flyttar vi ner till vårat gamla sovrum igen. Men, än
så länge kräver den lille grabben inget eget rum.
 
 


Bilder: Privata


SOVRUMMET DÅ VI HADE DET PÅ NEDRE PLAN!
Här inne var det tidigare tapet med Perstorpsmönster och en orange heltäckningsmatta. Var glad att ni slipper se det...

Sovrum
Bild: Privat

Sovrummet med mina lampprojekt. Egengjorda kopior på Swedese trädet "Tree" samt... hmmm har glömt bort vad den heter, tror det var Normann Copenhagen som tillverkade den iallafall.

Bild: Privat
Matplatsen

Här ska det göras om lite mer senare. Vid inflyttandet målade Nichlas om på sjögrästapeten. Den mörka väggen kan man ta bort och på så sätt få större matplats. Just nu har det varit skönt med sovrum på nerevåningen för både oss och lillgrabben därmed är väggen kvar. Laminatgolv har lagts in. Tidigare var det plastmatta i de flesta utrymen där det inte var helteckningsmatta...


Matplatsen
Bild: Privat

toan uppe

toan uppe
Ingen som ser att maken stått snett när han borrade hål för handduksknopparna va`? Pluto är en favorit!

Toan uppe

Denna toa är helt egenhändigt byggd av maken. Det var bara en liten smutt i hallen uppe som vi gjorde till en toa. Våra vänner som hade ett likadant hus hade gjort liknande så vi visste att det funkade. Då rören slets ut under toarenoveringen på nedreplan upptäckte vi att det var förberett för toa här uppe bakom väggen...avloppsstam och hela kittet. Liten och söt toa!

Toan uppe
Toan nere

Handfatet från IFÖ med underskåp gillar jag jättemycket. Dessutom var det 15% på det. Ibland ska man ha tur.Toan nereTidigare samma år:
Då Sverige färgerna utplånats på väggar och golv, golvet rivits upp och spån samt rör rivits ut såg det ut så här.


Bilder: Privata


Toan nere

image15
Ska lägga ut en större bild på nya toan. Så här blev det iallafall, från Sverigeflaggan till lite mer gråskaliga toner. Nu har vi dessutom en vattenburen handdukstork på plats, så nyare bilder kommer. Det är verkligen guld värt med handdukstork och golvvärme.


Toan nere före och efter

Så här kan det se ut när det mesta under golvet är borta. Passade på att byta ut gamla gjutgärns rör till plast. Då vi bara hade en toa fick vi göra en specialare genom att bryta huvudstammen i pannrummet och sätta dit en förgrening med bakåtspolande toalett. Funkade ypperligt, varmt och skönt.

Toan nere under arbete
Bild: Privat

Så här blev resultatet!

Handfat med skåp från IFÖ, Gustafsberg toalett, golvklinkers 10*10 och på väggar sitter kakel 10*40, glasbetongen kunde varit 4 längor istället för 3 men från början tänkte vi ha en glasdörr fastmonterad i glasbetongen också, därav valet med 3 längor bara.
Bilder: Privata

Datarum, Gästrum, Syrum

Detta rummet var nog värst av alla rummen. Tog inte själv något foto på spektaklet, men svägerskan gjorde det så ett smakprov kan ses på nedersta bilden. Alltså en brun/grön medaljongtapet med lite lila inslag och en grön heltäckningsmatta. Lukten var speciell och de som arbetat med äldre säger att det luktade gubbsnutt...kul va´!

Datarum, Gästrum, Syrum


Bild: Privat
Gillestugan under renovering


Så här såg det ut efter mattan och tapeterna dragits bort från golv och väggar. Ett par lager tidningar satt bakom tapeterna, fuktisolering? Konstiga idéer de hade förr. Något som är ännu konstigare är att på ett av tidningsreportagen man kunde läsa, handlade det om mäklaren som sålde huset till oss, komiskt...

Gillestugan under renovering
Bild: Privat

Vi målade direkt på putsen i gillestugan eftersom det inte skulle bildas fukt emellan tapetlagren, i annat fall kunde vi reglat med luftspalt och gipsat samt därefter tapetserat, men varför krångla till det... ;-) Det var tänkt att vara ett svalare tv/tv-spels rum från början. Detta rum kändes mycket akut att få i ordning i ett tidigt skede eftersom vårat hus sommaren -06 var en bastu och jag ammade våran lilla nyfödda Felix. Det var svettigt och klibbigt och mn behövde verkligen ett svalt rum då. Nu är det ett perfekt rum för barn att leka,kolla på tv etc.


Bilder: Privata


Gamla möblemanget före soffbytet nedan!Bilder: Privata

Gillestugan

Plastmattan har slitits bort samt den plast som låg där under, tapeterna har även de dragits ned för att låta väggarna istället få andas direkt med en vattenbaserad väggfärg. På golvet reglade maken upp för luftspalt och därefter lade golvspån samt laminat klickgolv.

Under renoveringen...
Gillestugan under renovering
Bilder: Privata

MIN Blogg- välkomna!

Nu har jag en egen blogg. Välkomen att titta och fråga, inspireras och dela med er av tips!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0