Cupcakes

Jag ville bjuda på lite fika på min arbetsplats, världens bästa arbetsplats förövrigt...
Det blev Cupcakes, söta och SÖTA tycker jag nog- liiite väl sötsliskiga för min smak. Tänkte bakat Pinochiotårta först men eftersom jag har huvudet under armen och glömde de flesta ingredienserna så blev det cupcakes istället. Dekoratören var lite otålig och orkade inte piffa till alla insekter hur mycket som helst därav resultatet. Man kan tro att jag är värsta slarvmajan...


Bild: PrivatRECEPT: Leilas Cupcakes


Grundrecept:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 nypa salt
När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

Gör så här

1. Grundrecept:

2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

7. Fyll med valfri fyllning, se nedan.

8. Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

9. Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!


Frosting
60g mjukt margarin
5dl florsocker
1tsk vaniljsocker
1msk pressad citronsaft
100g Philadelphiaost
Några droppar caramellfärg

Gör så här

1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.

2. Vispa i Philadelphiaosten.

3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.

4. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.

 http://www.recept.nu/1.122026/leila_lindholm/efterratter_godis/mjol/muffins_och_cupcakes_grundrecept


Mera vitt!

Köpte innan jul en stor Malm byrå från IKEA, hade helst velat ha en annan som är mer lantlig men blev nedröstad... En spegel införskaffades också. Sen har det varit jul, och snäll brukar jag ju alltid vara så visst fick jag en ny matta. Denna gången önskade jag mig en billigare variant från Jörgensmatthus istället för Pappelina. Som ni ser så är även den i favoritfärgen!
Bilder: Privata

Som ni kan se plockar jag inte alltis undan alla leksaker från golvet innan jag fotar... inte så proffsigt kanske, men det är såhär det ser ut oftast, och jag bjuder på det!


Nu river vi väggen!

Har sagt sedan vi flyttade in för 4 år sedan snart att vi ska ta bort väggen mellan minimatplatsen och Felix gamla sovrum och där inne ha köksbordet. Nu äntligen har väggen sågatas och monterats ned av mannen och svärfar. Som vanligt går det inte helt lätt till eftersom väggen var bärande... men den har burits av med limträbalk och stöttor. Det räckte inte med att väggen var bärande, det var ju dessutom vattenrör till elementen både uppåt och nedåt OCH massa el genom väggen som gick till flera rum i huset. Sicken tur att mannen och hans pappa kunde ordna detta oxå. :-)


Bilder: Privata

RSS 2.0