There here!

Inte Poltergeist som tur är men takjobbarna... Ställning ligger på gräsmattan och sen är det väl klart ;-)

Hallen fixad!

Äntligen är den pyttelilla hallen nästan helt fixad. Infällda spotlights i taket och råspont på väggen. Mannen fick ju riva ner det befintliga taket först eftersom spotsen måste ha låda ovanför. Vi köpte lådor i plast från Claes Ohlsson, läste någonstans att plåtburkar blir varmare och kan göra att det börjar brinna lättare. Ytterdörren och sidoljuset kommer bytas ut vår och jag har inte plockat undan ytterkläderna därav lite stökigt intryck i hallmöbeln... Hallmöbeln fick jag inspiration från Styleroom och gjorde en nästan likadan med hyllplan, vinklar och tapet. (Sitter vid fel dator därav Styleroom loggan på bilderna.)








Bilder: Privata


Det finns en till...

Blogg som handlar om familjeliv, barnprylar och lite funderingar... www.tabergamamman.blogg.se


Ny gardin till köket och gillestugan

Vi skulle behöva gardiner till gillestugan, det ser så mycket trevligare ut då... Det bästa vore att köpa rullgardiner till de 2 fönstren som finns där, men för att piffa till vanliga rullisar från IKEA kan man ju limma på snyggt tyg eller tapet på den bit som syns när den är är upprullad. Det är Malin på Inspirationsdesign.blogg.se som har tipsat om detta. Rullgardiner är ju dessutom bra ifall man har nattgäster som vågar sova där nere (lite kallt).

Den vita rullgardinen nedan är Isdans från IKEA kostar 139kr för 120cm, billigt! Den grå heter Tupplur, 229kr kostar den och är mörkläggande. Mycket praktiskt med mörkläggningsgardin mot både ljuset och värmen av solen har vi märkt då vi har den i sovrummen och i vardagsrummet.

Bilder: www.ikea.se

Det hade varit kul med vit rullgardin och limma på detta tyget från Mairo (jag är inte sponsrad dessvärre ;-))
"Baronessa" är namnet!

Bild: www.mairo.se


Sen vill jag byta ut gardinerna i köket, nu sitter Mairo "Havstulpan" i rosa färg där, det ser lite knasigt ut med så stort mönster på så liten gardinbit tycker jag så nu har jag hittat ett annat fint tyg från Mairo, det ser ut som chokladbollar på tyget och heter "Strössel" Inköpet får bli på Tyghuset i Taberg såklart. Jag gillar att handla lokalt och jag gillar stället.


Bild: www.mairo.se


Duken är på plats!

Vill ha vår och kör extra mycket rosa nu, duk, tulpaner och allt det vanliga rosa. Gardinerna får hänga med ett tag till då jag varken har råd eller orka att köpa nya. Gillar nästan bara Mairo av någon konstig anledning...


Bild: Privat

RSS 2.0