Vaniljhjärtan

image45
                                                     Bild: Privat

5 dl mjöl
200g margarin
0,75- 1dl socker
1 ägg

Marsankräm till fyllning

175-200 grader

Blanda ihop allt. Ställ i kylen ca 30 min. Dela degen i två delar, stll in den ena halvan i kylen igen.
Ta bort små degbitar och tryck ut i hjärtanformarna. Klicka ut vaniljkräm i varje form. Ta fram andra degklumpen från kylen. Kavla denna mellan 2 bakplåtspapper (för din egen skull) till en så stor bit att den skulle kunna täcka alla formarna. Dra bort ena bakplåtspappret och lägg degarket över formarna. Dra bort bakplåtspappret som sitter kvar och tryck fram formarna. In i nedre delen av ugnen ca 10-15 min.
Skaka ur kakorna nr de svalnat lite och pudra på med florsocker.
"Går kanon att frysa"

Kalas!

Nu har vi haft 3 kalas för sonen. Så här gulliga blev endel bakverk...(man kan ha rosa till killar oxå). Det är lite torka på inrednings och renoveringsfronten just nu. Vill egentligen släppa en bomb på trädgården och sedan "bara" så ny gräsmatta. Men eftersom vi bor i tätbebyggt område får vi nöja oss med att gräva med egen kraft eller på sin höjd hyra en jordfräs.

image43

Bild: Privat

image44
Bild: Privat

RSS 2.0